Pojengide maalid

Pikalt rippusid mu pojengide maalid Musu Resto seintel. Musu on mitmeid kordi kolinud ja mu maale seal enam ei näe. Nüüd on pojengide maalid nähtavad mu koduateljees Meriväljal.

Pojengid – ma ei väsi maalimast

Igal suvel mõtlen, et olen pojenge juba maalinud küll. Kui aga pojengi rikkalikult vahutav õis end taas lahti ajab, tunnen kirge teda veelkord maalida. Pojengis on küllust ja elurõõmu. See mind tema juures ilmselt paelubki. Ma armastan pojengi lõhna, mis kihiliste õielehtede vahelt magusasti enda embusse haarab.

Minu pojengide maalid ei sünni kunagi fotode järgi, vaid maalin elavalt õielt.  Maalin neid alati värsket õit vaadates. Tahaksin pojengi jäädvustada nii, et vaatajal võiks ta lõhn ninasõõrmeisse kerkida.

Et modell-õit kauem värskena hoida olen õppinud lilleveele lisama tilga teepuu eeterlikku õli. See teeb imesid! Isegi närtsima kalduv õis ärkab uuele elule. Proovi ise!

Olen maalinud erkroosasid, roosasid ja valgeid pojenge. Tumepunane on veel maalimata. Kõik nad lummavad mind. Kuid lemmik on valge pojeng. Valgetele pojengimaalidele olen nimeks andnud “Tühjus ja Täius”. Valges värvis ju justkui midagi ei ole. Ta on tühi. Samas on ta täiuslikult täis kihilist emotsiooni ja elu.

Valge pojengimaaliga olen dekoreerinud oma kingipoe sarja, kust leiad märkmiku, veepudeli ja tassi. Isegi kui pole võimalust osta suurt originaalmaali, saad end rõõmustada igapäevaselt valget pojengi vaadates.

Pojengide maalid ei jää mu ateljeesse kauaks. Kui Sul on soov enda koju leida pojengimaal, siis telli uudiskiri, et kuuleksid esimesena uue pojengimaali sünnist.

Kuule esimesena mu uutest pojengimaalidest.

Osta pojengimaaliga kingitus.

Vaata lillemaale ja nende hindasid